Hastanelerdeki aksamalar, çalışanlardan kaynaklanmıyor

Haber Giriş : 30 Ocak 2006 10:26, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Kamu açısından bazı hataların yapıldığına inanıyoruz. Mesela, Sağlık Bakanı ile Maliye Bakanlarının görüşmeleri sonucu yapılan açıklamada, hastanelerin çeşitli kurumlara olan 35 katrilyon TL civarındaki alacaklarının silindiği belirtildi. Bir örnek olması açısından, Haseki Hastanesi'nin 30 trilyon civarındaki alacağı silindi. Alacaklarını alamayan, borç batağına sürüklenen kurumların hali ne olacak? 4-5-6 aydır ödenemeyen çalışanların döner sermaye paylarının hesabını kim verecek? Hastanelerin eksiklikleri tamamlanmadan, bunların yükünü artırmak, hasta yoğunluğunu kapasitenin üstüne çıkarmak doğru mu oldu?

Yazıda sözü edilen Gaziosmanpaşa Lütfiye Nuri Burat Hastanesi, binası okul olarak tasarlanmış, sonradan hastaneye dönüştürülmüş, haliyle yetersiz kalmış bir tesistir. Standardın çok altında eleman sayısı ve edevatla çalışan bu hastanemiz, başarılı işlere imza atmış, bu hastanemizde fedakârca çalışan arkadaşlarımız hiçbir olumsuzluğu hak etmememiştir. Başta başhekim olmak üzere, hepsi yakinen tanıdığımız dürüst ve fedakâr kişilerdir.

Hastanelerimizde görülen bazı olumsuzlukları, oradaki arkadaşlarımıza yüklemek haksızlık olacaktır. Hastanelerimize yeterli sayıda personel tahsis edilmeden, donanım ihtiyaçları giderilmeden mükemmel hizmet beklenemez. Bunun için de çalışan personel suçlanamaz.

Mahmut Akman (Türk Sağlık - Sen İstanbul Şube Başkanı)/Türkiye

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber